Luchtgommen

De techniek bij het ontlakken van hout

Hoe werkt het luchtgommen?

Het luchtgommen wordt in de praktijk met zeer fijne straalmiddelen zoals Garnet 200 / 350 mesh uitgevoerd. Wanneer straalkorrels door een dunne nozzle geperst wordt onstaat er een agressievere inslag op de ondergrond. Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote nozzle. Doordat het straalmiddel een andere flow krijgt ontstaat er een “gommend” effect zonder inslag. Hieronder enkele andere tips die het resultaat positief beïnvloeden.

  • Bij luchtgommen is de positie van het pistool tot de ondergrond is belangrijk. Wanneer u het pistool wat schuin positioneert, hebben de straalkorrels geen rechte inslag, maar een meer schrapend effect wat uw ondergrond ten goede komt.
  • Een licht draaiende beweging met het pistool geeft een draaiing wat de hoek van inslag ook positief beïnvloed. Met name bij het luchtgommen van hout en gevelreiniging geeft dit een aanzienlijk verschil.
  • Om zeveel mogelijk efficiëntie met het straalmiddel te realiseren is het goed mogelijk om de werkdruk iets te verhogen en tegelijkertijd de afstand tot de ondergrond te vergroten (bij grotere oppervlakten). Hierdoor ontstaat een breder straalbeeld en wordt er zoveel mogelijk energie aan de korrel toegevoegd.

Welke straalmiddelen werken het beste bij luchtgommen?

  • GMA Garnet 200 mesh is het meest verkochte straalmiddel voor het beste resultaat
  • GMA Garnet 350 mesh is zeer fijn en vooral veel gebruikt bij restauratie van antiek onder zeer lage druk zoals schilderijlijsten, antieke meubels etc.
  • ReGlass glasgrit fijn bij wat grotere oppervlakten waarbij de snelheid van werken belangrijk is zoals balken, houten plafonds, trappen etc.

Advies nodig voor uw ondergrond?

Natural Minerals heeft een jarenlange ervaring opgebouwd en deelt deze graag met u. Bel of mail ons gerust. We zijn er voor u. Vul het contactformulier in of mail naar info@diaber.com of bel naar +31 (0) 180 418 113.

Advies?

Onze visie

Een belangrijke drive van ons team is het leveren van een bijdrage aan uw productiviteit, dat is waar we goed in zijn.
De producten die we leveren zijn allemaal natuurlijke producten, waarbij we maximaal gebruik maken van gerecyclede materialen (zoals glas). Als onderneming streven we ernaar om de Cradle to Cradle filosofie uitgangspunt te laten zijn in onze handelingen.

Luchtgommen

Filter

Productgroep
Straalmiddel16
Snijzand3
Filterglas3
Antislip korrels3
Merken
GMA Garnet11
ReGlass Glasgrit12
Armex1
Swarco1
Branches
Luchtgommen9
Waterstraalsnijden3
Gevelreiniging8
Graffitiverwijdering5
Automotive6
Industrie10
Offshore8
Scheepvaart5
Jachtbouw -onderhoud13
Ondergronden (straalmiddel)
Hout9
Gevelsteen8
Beton12
Staal15
Overige metalen15
Zeer kwetsbare objecten10