Waterfiltratie

Hoogwaardig glas filtermedia voor het filteren van zwembadwater

De voordelen van ReGlass Aqua glas filtermedia.

ReGlass Aqua is een glas filtermedia en wordt veel ingezet voor het reinigen van vervuiling uit zwembaden.

Zandfilters bestaan al heel lang en worden veel gebruikt in combinatie met zand. Zand is vanuit de natuur een effectief filtermedium. Tegelijkertijd heeft zand zijn nadelen. Meer en meer wordt in zowel particuliere als openbare zwembaden glas filtermedia ingezet. Dat is niet voor niets:

  • Glas filtermedia verwijderd 30% meer vervuiling dan zand. Het glasmedia heeft een scherpe structuur en “zet zich in elkaar”. Dat resulteert in een zeer effectief filterbed.
  • ReGlass Aqua krijgt een hittebehandeling. Dit resulteert in een gladde glaskorrel. Hierdoor hechten en vermenigvuldigen bacteriën zich minder snel en blijft het glas schoon. Hierdoor is er minder chloor nodig om deze bacteriën te verwijderen. filterzand heeft vaak kleine barstjes en scheurtjes en een minder gladde structuur. Bacteriën kunnen zich hier gemakkelijker op nestelen.
  • Door een lager soortelijk gewicht is er 15 tot 20% minder materiaal nodig in vergelijking met zand om dezelfde volume te vullen.
  • Glas slijt na verloop van tijd. Daarmee neemt de filtercapaciteit ook af. ReGlass Aqua filtermedia is slijtvast en gaat vele malen langer mee als zand.

Waar komt ReGlass Aqua filtermedia vandaan?

ReGlass Aqua is afkomstig van fles- en holglas uit Nederland en België. Met meer dan 100 jaar ervaring en de laatste technieken zijn we in staat om dit glas te recyclen tot hoogwaardig filtermedia. Het glas ondergaat een intensieve hittebehandeling en ondergaat diverse behandelingen zoals UV-technologie, magneetseparatoren en graviteitsafscheiders. Het resultaat is een hoogwaardig en gereinigd filterglas, vrij is van zware metalen en silica. In onze faciliteit zeven en verpakken wij het filtermedia in de door u gewenste zakken, korrelgrootte en eventuele zakbedrukking.  ReGlass Aqua filtermedia draagt bij aan een circulaire economie en voorkomt onnodig verbruik van grondstoffen en CO²-uitstoot. Bekijk hier de video van het productieproces.

ReGlass Aqua voor u?

Diaber Minerals adviseert u graag in het juiste filtermedia voor uw toepassing. Diaber Minerals levert vooral via groothandels. Heeft u vragen? Vul het contactformulier in of mail naar info@diaber.com of bel naar +31 (0) 180 418 113.

Advies?

Onze visie

Een belangrijke drive van ons team is het leveren van een bijdrage aan uw productiviteit, dat is waar we goed in zijn.
De producten die we leveren zijn allemaal natuurlijke producten, waarbij we maximaal gebruik maken van gerecyclede materialen (zoals glas). Als onderneming streven we ernaar om de Cradle to Cradle filosofie uitgangspunt te laten zijn in onze handelingen.

Luchtgommen

Filter

Productgroep
Straalmiddel16
Snijzand3
Filterglas3
Antislip korrels3
Merken
GMA Garnet11
ReGlass Glasgrit12
Armex1
Swarco1
Branches
Luchtgommen9
Waterstraalsnijden3
Gevelreiniging8
Graffitiverwijdering5
Automotive6
Industrie10
Offshore8
Scheepvaart5
Jachtbouw -onderhoud13
Ondergronden (straalmiddel)
Hout9
Gevelsteen8
Beton12
Staal15
Overige metalen15
Zeer kwetsbare objecten10