Waterzuivering

Hoogwaardig glas filtermedium voor het zuiveren van water.

De voordelen van ReGlass Aqua glas filtermedium.

ReGlass Aqua is een glas filtermedium en wordt veel ingezet voor:

  • Riolering
  • Drinkwaterzuivering
  • Afvalwater
  • Watervoorzieningen

ReGlass Aqua filtermedium wordt gebruikt in combinatie met zandfilters. Er wordt nog veel zand gebruikt. Tegelijkertijd heeft glas veel voordelen t.o.v. zand. Meer en meer wordt glas erkend als alternatief voor zand. Dit heeft de volgende redenen:

  • Glas filtermediuw verwijderd maar liefst 30% meer vervuiling dan zand. ReGlass filtermedium heeft een scherpe structuur. Het glasmedium “zet zich in elkaar” zodat er een effectieve filtering ontstaat.
  • Dankzij de hittebehandeling van ReGlass Aqua ontstaat er een gladde korrel waarop bacteriën zich minder snel kunnen aanhechten en vermenigvuldigen. Het glas blijft schoon en de terugspoeltijd is korter. filterzand heeft vaak kleine barstjes en scheurtjes in combinatie met een minder gladde structuur. Bacteriën kunnen zich daardoor gemakkelijk nestelen op filterzand.
  • Door een lager soortelijk gewicht is er 15 tot 20% minder materiaal nodig in vergelijking met zand om dezelfde volume te vullen.
  • Glas slijt na verloop van tijd. Daarmee neemt de filtercapaciteit ook af. ReGlass Aqua filtermedia is slijtvast en gaat minimaal 3x langer mee als zand. Voor veel filtratietoepassingen is het belangrijk voor de rendabiliteit om jaar na jaar te kunnen blijven functioneren. Met glas filtermedium is dit mogelijk.
  • De terugspoeltijd bij glas is minder. Minder water en energie nodig.

Waar komt ReGlass Aqua filtermedium vandaan?

ReGlass Aqua is afkomstig van fles- en holglas uit Nederland en België. Met meer dan 100 jaar ervaring en de  allerlaatste technieken zijn we in staat om dit glas te recyclen tot hoogwaardig filtermedium. Het glas ondergaat een intensieve hittebehandeling en diverse procedés zoals UV-technologie, magneetseparatoren en graviteitsafscheiders. Het eindproduct is een hoogwaardig en gereinigd filterglas dat vrij is van zware metalen en silica. In onze faciliteit zeven en verpakken wij het filtermedium in de door u gewenste korrelmaat. We leveren in zakken van 20 of 25 kg, bigbags of bulkverpakking. ReGlass Aqua filtermedia draagt bij aan een circulaire economie en voorkomt onnodig verbruik van grondstoffen en CO²-uitstoot. Bekijk hier de video van het productieproces.

ReGlass Aqua voor u?

Diaber Minerals adviseert u graag in het juiste filtermedium voor uw toepassing. Diaber Minerals levert vooral via groothandels. Heeft u vragen? Vul het contactformulier in of mail naar info@diaber.com of bel naar +31 (0) 180 418 113.

Advies?

Onze visie

Een belangrijke drive van ons team is het leveren van een bijdrage aan uw productiviteit, dat is waar we goed in zijn.
De producten die we leveren zijn allemaal natuurlijke producten, waarbij we maximaal gebruik maken van gerecyclede materialen (zoals glas). Als onderneming streven we ernaar om de Cradle to Cradle filosofie uitgangspunt te laten zijn in onze handelingen.

Luchtgommen

Filter

Productgroep
Straalmiddel16
Snijzand3
Filterglas3
Antislip korrels3
Merken
GMA Garnet11
ReGlass Glasgrit12
Armex1
Swarco1
Branches
Luchtgommen9
Waterstraalsnijden3
Gevelreiniging8
Graffitiverwijdering5
Automotive6
Industrie10
Offshore8
Scheepvaart5
Jachtbouw -onderhoud13
Ondergronden (straalmiddel)
Hout9
Gevelsteen8
Beton12
Staal15
Overige metalen15
Zeer kwetsbare objecten10