ReGlass Glasgrit

Diaber Minerals produceert ReGlass glasgranulaat vanuit Moerdijk. Dankzij een intensief procedé zijn we in staat om hoogwaardig glasgranulaat te produceren. Dit glasgranulaat wordt ingezet voor diverse toepassingen zoals straalmiddel, filtermedia, antislip-korrel en vulstof. Bekijk hieronder de lange weg van fles- en holglas naar glasgranulaat.

Aanlevering
Glas uit de glasbakken worden vanuit België en Nederland verzameld. Dit glas is voornamelijk fles- en holglas. Deze aanvoer is eindeloos. Glas kan dan ook eindeloos herbruikt worden. Dit garandeert een blijvende levering voor de toekomst. Ook vlakglas uit de Benelux wordt aangeleverd middels een andere stroom.

Reinigen
Het binnengekomen glas gaat door een crusher en wordt daarna gereinigd middels verschillende technieken:

  • hittebehandeling
  • gravitaire afscheiders
  • magnetische afscheiders
  • UV-technologie

Deze reinigingsplant is één van de meest moderne in Europa wat resulteerd in schoon glasgrit met een l.o.i. van minder dan 0,4%. Periodiek worden er onafhankelijke inspecties gedaan op reinheid en kwaliteit

Zeven
Door middel van een moderne trilzeef kunnen we heel precies het glasgranulaat in de door u gewenste korrelgroote afzeven. Door gebruik van verschillende zeefdekken kunnen we aan specifieke wensen voldoen.

Verpakken
Onze volautomatische verpakkingsmachine vult kunststof zakken van 20 of 25 kg en sluit deze thermisch af. De stevige kunststof zakken garanderen probleemloos transport en gebruik. Deze zakken kunnen op aanvraag voorzien worden van imprint of sticker.

ReGlass Glasgranulaat wordt geproduceerd volgens de allerhoogste normen. Het gehele proces vindt plaats op één locatie zodat er een blijvend stabiele kwaliteit gegarandeerd kan worden en de logistieke besparing enorm is.

Waarom ReGlass Glasgranulaat?

  • Hoge kwaliteit en reinheid
  • Diverse uiteenlopende korrelgroottes leverbaar
  • Cradle to cradle, een tweede leven voor glas
  • Besparing van grondstoffen en CO² uitstoot

ReGlass glasgranulaat wordt gebruikt als straalmiddel, filterglas en antislip-korrel. Op zoek naar glasgranulaat volgens uw specifieke wensen en andere toepassingen?  Als producent en leverancier staan we graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. Vul ons contactformulier in voor meer informatie of mail naar info@diaber.com.

Onze Producten

Filter

Productgroep
Straalmiddel16
Snijzand3
Filterglas3
Antislip korrels3
Merken
GMA Garnet11
ReGlass Glasgrit12
Armex1
Swarco1
Branches
Luchtgommen9
Waterstraalsnijden3
Gevelreiniging8
Graffitiverwijdering5
Automotive6
Industrie10
Offshore8
Scheepvaart5
Jachtbouw -onderhoud13
Ondergronden (straalmiddel)
Hout9
Gevelsteen8
Beton12
Staal15
Overige metalen15
Zeer kwetsbare objecten10